Veerle Devos

Veerle Devos

Veerle De Vos (VV) is op 3 mei 1962 geboren en woont in Avelgem .

Veerle had niet de intentie om de wereld van het creatieve in te stappen maar in 2004 na een ernstige valpartij tijdens het fietsen maakt haar leven een betekenisvolle ommekeer.

De filosofie van Veerle de Vos is eenvoudig : geluk uitstralen. Als je haar kleurrijke dikke madammen en oerbeesten bewondert, moet je spontaan glimlachen.

Het is zo fijn als mensen me opzoeken om te zeggen dat mijn ‘madammekes’  ervoor zorgen dat hun dag steeds opnieuw met een lach begint.

De dikke madammen zijn bewust niet vormperfect want echte schoonheid zit binnenin.
De kunstwerken van Veerle zijn kijk-en voelobjecten. Ze zijn tastbaar, energiek en kwetsbaar.

Haar creativiteit weerspiegelt zich ook in beelden naar levensgroot model.
De bronzen duiksters illustreren de sportieve veerkracht van het lichaam; de yogahoudingen de spirituele samenhang tussen lichaam en geest.

Heel recent weerspiegelt haar creativiteit zich ook in beelden naar levensgroot model. De bronzen duiksters illustreren de sportieve veerkracht van het lichaam; de yogahoudingen de spirituele samenhang tussen lichaam en geest.

Beeldend werken is voor VV een onafgebroken ontdekkingsreis, een dynamische ontwikkeling naar nieuwe startpunten en stadia om haar universum van creaties uit te breiden.

De intrinsieke kern van haar werk blijft echter de oerlaag van de aarde met mens en dier centraal in deze wondere wereld.

 

Kunstwerken Veerle Devos