Tom Van Puyvelde

Het werk van Tom Van Puyvelde (°1985, Temse) vertrekt vanuit het verzamelen en archiveren van beeldmateriaal. Een selectie van deze afbeeldingen wordt ingeplugd in het schilderproces.

Een centraal thema in dit proces is het grid. Door de afbeeldingen te voorzien van een raster, creëert de kunstenaar een afstand tot het beeld en kan hij, naar eigen zeggen ‘het beeld en het schilderij op een juiste manier te benaderen.’

Doorheen het proces van het schilderen worden kleuren geregistreerd en ontstaan er kleurregistraties: monochrome schilderijen die het DNA van de figuratieve, realistische schilderijen bevatten.

“Ik heb moeilijkheden met onderverdelingen zoals abstract en figuratief. In mijn praktijk worden dergelijke tegenstellingen vervaagd en tracht ik op zoek te gaan naar de fundamenten van schilderkunst.”

Tom Van Puyvelde studeerde architectuur aan Sint-Lucas Gent en behaalde zijn Master in 2008. Vervolgens behaalde hij zijn Master Vrije Kunsten Schilderkunst aan de School of Arts Gent in 2014. Na zijn studie was hij assistent van Belgisch kunstenaar Koen van den Broek.

Van Puyvelde woont en werkt in Brussel. In februari 2018 had hij zijn eerste solo tentoonstelling in Antwerpen: “Recent Work” in Art At Antwerp Gallery.

www.tomvanpuyvelde.com

 

Kunstwerken Tom Van Puyvelde