Linda De Clercq

Linda de Clercq, geboren te Sint-Niklaas, Belgiё, tekent en schildert reeds sinds haar achtste. Het begon allemaal in de Jeugd Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas.

Ze heeft een grote passie voor reizen en het ontdekken van nieuwe horizonten, genietend van de exotische mix van tropische geuren en kleuren en indrukwekkende landschappen. Ze heeft de helft van haar leven in het buitenland gewoond en gewerkt, wat een diepe interesse in andere culturen heeft gecreëerd.

In 1984 behaalde ze een Masters in klinische en ontwikkelingspsychologie (RUG). In 1991 nam ze een positie aan als psycholoog  in Indonesiё, en later, in 1998 in Bosnia-Herzegovina. In 2005 verhuisde ze met haar familie naar Duitsland, waar ze nog steeds verblijft. Het leven in diverse culturen heeft haar schilderkunst sterk geïnspireerd.

 

Al deze jaren in het buitenland brachten een rijk pallet van indrukken die nog steeds haar schilderkunst inspireren.

Vier jaar geleden besloot ze haar hoofdpassie te volgen, en werd ze voltijds zelfstandig kunstenaar. In januari 2018 opende ze haar eigen innovatief atelier “LindArt”, waar ze haar schilderkunst ten volle kan uitoefenen. Ze biedt ook les aan individuen en kleine groepen.

Ze is gefascineerd door olieverf. De langzame droogtijd geeft olieverf een veelzijdig en “organisch” leven.  Ze werkt liefst alla prima (wet in wet), hetgeen haar toelaat voor een langere periode te experimenteren met een veelvoud van kleuren, resulterend in een uitgebreid gamma aan kleurschakeringen.

Ze is tevens ervaren in en gefascineerd door het aquarellen, aangezien dit een zeer “eerlijke” manier van schilderen is. De verf wordt hierbij niet gebruikt om de oorspronkelijke tekening te maskeren, maar eerder om ze op de voorgrond te halen. Ze brengt vaak verschillende lagen van eerder transparante olieverf op zo een manier over elkaar aan, dat de onderliggende tekening nog duidelijk zichtbaar is.

Linda De Clercq heeft in talrijke individuele en groepstentoonstellingen deelgenomen in Indonesiё (1996-2005) en Duitsland (2007-2018). Vijf schilderijen werden geselecteerd en geïntegreerd in de kunstvideo tijdens het Artbox Project New York 1.0 in maart 2018.

Catalogus is te koop bij Amazon.de: Linda de Clercq Artbox. Project New York 1.0, ISBN: 978-3-746713-60-1

Kunstwerken Linda De Clercq